Revista CERNA

Buscador

Formulario de busca

Camiñando polo morrazo: "o carballal de coiro"

Juan A. Tomé; Luís M. Pérez

CERNA Nº 26 - -

Páx. 22-23-24

Hoxe propoñemos unha rota que nos levará a percorrer os máis fermosos lugares do Carballal e Fraga do Coiro, um dos bosques que, coma reliquia do pasado, perdura no corazón da península.

A Becacina: unha especie a conservar

Francisco Arcos e Rafael Salvadores

CERNA Nº 26 - -

Páx. 25

A Becacina (Gallinago gallinago) é unha especie de limícola, pertencente á familia Scolopacidae, e que se distribúe a nivel mundial ó longo do continente europeo e Siberia.

O agro galego de 1900 a 1936: un desenvolvemento agrario na medida das necesidades dos labregos

L. fernández Prieto; X.M. González Vilas

CERNA Nº 26 - -

Páx. 27-28-29

O cambio técnico constitúe un dos eixos centrais no desenvolvimento contemporáneo. Antes dos cambios dos anos sesenta, vinculados ao que se coñece como revolución verde na agricultura mundial, xa se produciron nas décadas anteriores á guerra civil importantes mudanzas de carácter técnico na agricultura galega.

O mar dun poeta das irmandades: Gonzalo López Abente (ii)

Emílio Xosé Ínsua

CERNA Nº 26 - -

Páx. 30-31

López Abente, logo de publicar os dous libros que comentamos na anterior entrega de CERNA, Escumas da ribeira e Alento da raza, ía ver editado un novo poemário seu, titulado D´Outono, na colección "Céltiga" de Ferrol.

Actividades, Livros; Encrucillado

Cerna/Redacción

CERNA Nº 26 - -

Páx. 32-33

Actividades: mostra artística: ollo ao lixo!; Denúncia: sobre a eficiencia da conselleria de medio ambiente; Livros: Paraxes naturais de Galicia (I): o litoral; dos autores: E. Vélez Barrio e M.C. Pereiro Vizcaíno

Comida Sana: As Algas-as verduras do mar

Isabel Kerdudo

CERNA Nº 26 - -

Páx. 34

Desde a antiguidade e no mundo inteiro os povos costeiros incorporaron as algas à sua dieta diária. Un estudo recentemente realizado no Xapón demonstrou que a xente vive máis tempo e permanece más saudábel naquelas zonas onde se consumen algas en abun-dáncia.

Revista CERNA
Travesa de Basquiños, nº 9 baixo. 15704 Santiago de Compostela
Tlf/Fax: 981 570 099 Email:cerna@adega.gal
Edición: Ronda Fontiñas, 180 Entrechán. 27002 Lugo
Tlf: 982 240 299 Email: cerna@adega.gal